středa 11. července 2018

Sovinecký šperk a Bubofest očima průvodkyně

Zdravím Vás milí čtenáři!

Konečně se dostávám k tomu, abych Vám popsala dvě krásné akce, které se konaly o prodlouženém víkendu. Jedná se o SOVINECKÝ ŠPERK a BUBOFEST. Jdeme na to! :)


SOVINECKÝ ŠPERK - 7. ROČNÍK 

Sokolník Ondra 
Psalo se 5. července roku 2018 a u nás na Sovinci odstartoval první ze čtyř náročných dní a tím i první den akce s názvem Sovinecký šperk. Tahle akce má na hradě už letitou tradici a pokud se nepletu, jednalo se již o sedmý ročník. Šperk pojednává o různých technikách při výrobě šperků - šité šperky, ruční vinutí perel, pájený šperk i práci s kůži. Na prvním nádvoří hradu se to hemžilo stánky i návštěvníky. Děvčata ze stánků (zdravím Vladěnku, Nelču i "Zrzavou kočku"!) byly krásně oděny do orientálních kostýmů a z některých stánků se linula vůně vonných tyčinek. Atmosféra byla velmi povedená a snad i vůně lákala houfy návštěvníků. Ti pak za zakoupenou vstupenku dostali u brány sovičku, kterou měnili u nejhezčího stánku za lístek do tomboly.
Šperkařky nejen z prvního nádvoří
Victoran Catherine v obležení návštěvníků 
Jak to u našich akcí bývá, konal se i program - a to hodně pestrý! Na již zmiňovaném prvním nádvoří Vás vítaly mé oblíbené tanečnice PERCHTY VON BLADEN se svými překrásnými tanci. Na pátém nádvoří pak návštěvníky bavila šermířská skupina TAURUS, sokolník Ondra se svými dravci, šermířská skupina BRAVOTEAM LIBORA OLŠANA a známá VICTORIAN CATHERINE se svou viktoriánskou módou.
Z mého pohledu se tahle akce velmi vydařila - návštěvníků bylo opravdu spoustu, o nádherné šperky a pobavení nouze nebyla. Kdo z Vás se byl k nám podívat?
Bravoteam Libora Olšana

Perchty vítaly návštěvníky na prvním nádvoří


Šermířská skupina Taurus se toho nebojí! 

BUBOFEST - 2. ROČNÍK 

Sovinecký šperk druhým státním svátkem skončil a my měli několik málo hodin na přípravu druhé akce s názvem BUBOFEST. Akci měla pod svými ochranými křídly kamarádka Orinka společně s panem kastelánem a Muzeem v Bruntále. Celou akci moderoval Honzík Kruba. 
Co si pod pojem Bubofest představit? Jedná se o malý hudebně - divadelně - filmový festival konaný ve zdech starého hradu. Mezi účinkující se zařadil na pátém nádvoří dudák s rolničkami na botách Bart Ondráš, Divadlo Facka, Téměř divadelní společnost, Honza a Plumla, Hazefele, Kapela TRB, Orákulum, Martin Binder, Beata Bocek a Christoffer Strandi, Šarivary, Dunibuch a očekávaná skupina z Olomouce SARKONIA. 
Program byl pestrý a zároveň zábavný.


Moderátoři :) 




Já osobně bych obě akce popsala jako velmi vydařené (i co se týká návštěvníků), zábavné ale také náročné. Aneb... Začátek letní sezóny úspěšně zahájený! :) 

Další akci pro Vás připravujeme a také o ní budu informovat. 

PS: Na FACEBOOKOVÉ STRÁNCE BLOGU probíhá soutěž, tak nezapomeňte mrknout :)
PS: Za fotografie děkuji Vlaďěnce, Verči i Pepovi. Na pokladně byl takový šrumec, že já osobně nestíhala fotit. 

Z pokladny hradu Sovince Vás zdraví 


1 komentář:

  1. Jsem rád, že jsi právě tyto akci, které na Sovinci probíhají, zpracovala do jednoho článku! Doufal jsem, že si budu moci něco počíst, když toho bylo na sociálních sítích Sovince plno :-)

    Fotky jsou pěkné a řekněme, že se u vás protočila pořádná elita!

    Měj se krásně a zase někdy u Tebe či u mě :-)

    Aleš z
    www.pruvodceales.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas k napsání komentáře! :*

Nejnovější článek

KNIŽNÍ VÝZVA 2019