pátek 6. října 2017

FILMOVÝ DENÍČEK 1.

Ahoj! 

Tak jako všichni tak i já ráda koukám na filmy. Je to pro mě další druh relaxu hned po knihách. No a jelikož mám u sebe svojí R. a podzimní večery trávíme zalezlé v podkrovním pokoji na hradě se šálkem čaje (čti grogu) tak těch filmu máme shlédnuto hned několik. Rozhodla jsem se, že Vám dám našich prvních 6 tipů za poslední týden a v dalších týdnech budu přidávat.

Sedněte si pohodlně, začínáme! 




Odkaz
1.   ŠPUNTI NA VODĚ
Režie: Jiří Chlumský 
Rok výroby: 2017
Hrají: Anna Polívková, Tatiana Vilhelmová, Jiří Langmajer, Pavel Liška a další

Názor: Česká komedie, která prostě nemá chybu! Muži neposlouchají své manželky. Manželky se rozhodnou jim dát lekci. Odjedou na kola a své muže nechají doma se všemi dětmi a tím jim i zakážou výlet na vodu. Ovšem nebyli by to muži, aby něco nevymysleli. Odjedou na vodu i s dětmi. Výlet je to úžasný a z nepřátelské dvojice se nakonec stanou „kamarádi“. Nesměla by to  být komedie, aby to nekončilo happyendem.Anna Polívková a Tatiana Vilhelmová jsou prostě zárukou kvality! PS: HOLKY DOLEVA! :D

Hodnocení: 5*

Zdroj
2.   SVATBA VE TŘECH
Režie: Ol Parker
Rok výroby: 2005
Hrají: Piper Perabo, Lena Headey, Matthew Goode, Darren Boyd a další 

Názor: Lesbická romantická komedie zachycuje osud mladé květinářky a čerstvě vdané ženy. Ona jí chystala květinovou výzdobu na svatbu, ona ji viděla a zamilovala se. Krásná ukázka toho, jak malé děti jsou zvědavé. I tenhle film končí happyendem pro všechny strany. Jeden z hodně filmů s LGBT tématikou, který dle mého názoru je velice povedený.

Hodnocení:4*

Zdroj
3.   ANDĚL PÁNĚ 2
Režie: Jiří Strach
Rok výroby: 2016
Hrají: Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Jiří Bartoška, Lucie Bílá, Bolek Polívka a další

Názor: Po povedeném prvním dílu přišla na řadu i „dvojka“. Vánoční pohádková komedie, která díky výbornému obsazení prostě nemá chybu. Opět v hlavní roli hraje anděl Petromil a čert Uriáš. Jakmile se ti dva dostanou k sobě je z toho malér. Tentokát hlavní roli hraje jablko poznání ze zahrady Ráje. Dokáže ho Petromil s Uriášem najít dřív než se stane problém? A komu tím vším pomůžou, či uškodí? Velice příjemná oddechovka po dni prohlídek a deště.
Hodnocení:4*

Zdroj
4.   HOUNDS OF LOVE
Režie: Ben Young
Rok výroby: 2016
Hrají:Emma Booth, Ashleigh Cummings, Stephen Curry, Susie Porter a další 

Názor: Horor, drama, thiller, říkejte si tomu jak chcete, tenhle žánr není můj denní šálek kávy. Ale mojí R. ano! Mladá žena neposlechne mámu a rozhodne se jít do nedalekého klubu. Ovšem ani tam nedojde. Cestou potká zvrácený pár, který na vyznávání lásky má své metody. Unesu ji a zvráceně mučí. Ovšem jejich praktiky nejsou ve filmu ani vidět, takže zde se čeká na divákovu představivost. Finální konec je trošku nepochopitelný. Nakonec se jednomu z páru hne svědomí a mladou ženu pouští na svobodu. Kolik je mrtvých? A zůstane vůbec někdo na živu?

Hodnocení: 3*


Zdroj
5.   JEZERO SMRTI
Režie: James Watkins 
Rok výroby: 2008
Hrají: Kelly Reilly, Michael Fassbender, Finn Atkins a další 

Názor: Mladý pár odjíždí na vysněnou dovolenou pod stan. A jak už to v hororech bývá, není to jen taková idilická dovolená u jezera. Dokáže i parta pubertálních dětí být surová a nebrat si servítky? Dokáže, minimálně tahle ano! Začíná to ukradením auta a končí tragickou smrtí, a i kdyby jen jednou. Jeden z nejlepších thillerů v tomhle žánru, kdy hlavní hrdinové se snaží ze všeho nejvíc přežít v drsné přírodě a ve společnosti delikventů. Hudba výborná a efekty taktéž! Nicméně opět to není můj šálek kávy a upřímně jsem se bála po tomhle filmu usnout…

Hodnocení (tentokrát R.) 5*

Zdroj
6.   WOLYŇ
Režie:Wojciech Smarzowski 
Rok výroby: 2016
Hrají: Michalina Labacz, Arkadiusz Jakubik, Jacek Braciak a další 

Názor: Z polské kinematografie je tento film absolutní jedničkou. Byť film není určen pro diváka se slabšími nervy. Děj filmu pojednává o genocidě mezi Poláky a Ukrajinci za druhé světové války. Film bych rozdělila na dvě části. Z nichž první je dalo by se říct „ušouraná“, nezáživná a vleklá. Nicméně pro diváka celkem nutná k pochopení celé koncepce filmu. Ovšem druhá část filmu je absolutní masakr (!) počínaje stahováním kůže lidí za živa konče vražděním dětí. Oko diváka se pozastaví nad tím, jakých zvráceností jsou schopni lidé a národy, kteří by měli stát při sobě. I takoví Němci odcházeli pryč, kvůli tomu co se tam dělo za zvěrstva. Z válečných filmů je tento film na výši a hlavně bez cenzury. Film je natočen podle skutečné události.

Hodnocení: 5*


Mých prvních 6 filmů během posledního týdne. Některé bych si pustila znovu, jiné zase ne. Každý z těch filmů ve mně něco zanechal.

A které filmy jste viděli za poslední dobu Vy? Dejte nám tipy :) Jak trávíte podzimní večery?

S láskou


Vaše 


7 komentářů:

  1. Jani, skvěle napsané. Stručné, ale přitom člověk ví, o čem film je a jak ho hodnotíš. Já osobně se určitě kouknu na Wolyň. Děkuji ta tip :) Pokračuj dál! Adél :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adélko, moc děkuji :) Budu se snažit psát dále :)
      J.

      Vymazat
  2. Krásný článek :) Mám z toho všeho moc rád Anděla Páně 2, kde obdivuju práci svého režisérského (jak chci natáčet filmy) idolu Jiřího Stracha! :) A Petronel s Uriášem tady jsou vážně úžasní :) A vůbec, jdu si to pustit, díky za navnazení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aeši díky, díky a ještě jednou DÍKY! Anděl Páě je skvělá i jednička, vždy tyhle filmy pouštím před Vánoci a skvěle naladí. :) Příjemnou podívanou přeji :) A nezapomeň na ten grog, bez něho to v tomto počasí nejde.. :)
      J.

      Vymazat
  3. Mám ráda tento typ článků. Mám ho na blogu taky. Viděla jsem jen Anděla páně 2 a nejvíc mě zaujalo Jezero smrti.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda! Během týdne se můžeš těšit na další :) Podzimní večery jsou na to jak dělané :) Jezero smrti je dobrý film, ale když já na ty horory nejsem :D

      Vymazat
  4. Na AP 2 jsem byla 2x. Super pohádka :-).
    Jirka Strach je prostě Režisér s velkým R :-)

    Leník, www.ranc-u-breyeru.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas k napsání komentáře! :*

Nejnovější článek

KNIŽNÍ VÝZVA 2019