čtvrtek 28. června 2018

O knihách, o "home made", o akcích...

Zdravím Vás milí čtenáři,

je tu už déle jak měsíc, co jste na mé blogu četli poslední publikovaný článek. A já se Vám za tu delší odmlku hluboce omlouvám. Nějak nebyla chuť psát, vymýšlet články. Upřímně, nebyla chuť vůbec na nic. V poslední době se mi nedaří vůbec nic, teda kromě čtení.

Ke knihám utíkám vždy, když mi není nejlíp. Je to můj osobní útěk od tvrdé reality do světa fantazie, do světa pruhovaného oblečení. V posledních měsících jsem totiž změnila žánr knih, které čtu. Z fantasy či romantických titulů jsem přeskočila (a to doslova) na knihy, které jakýmkoliv způsobem popisují život v období druhé světové války. "Život" v koncentračních táborech, osud Židů, schovávání Židů a podobné události. Tohle vše podle mě k naší historii prostě patří. Je to její součást, i když my sami jsme se toho osobně neúčastnili.. Díky Bohu! Nebo máte snad jiný názor? Šup s ním do komentářů.

Těšíme se na Vás!



A co jsem vlastně ten měsíc dělala? Chodila do práce, většinu času seděla na pokladně a když už jsem šla na prohlídku, neměla jsem z ní vůbec radost. Uvidíme kdy tohle moje špatné období skončí. Upřímně doufám, že brzy! Ale měla jsem také volno, ne že ne. A to jsem se snažila užít všemi doušky. Počasí k tomu jen lákalo a dozrávající letní ovoce také. Z mé malé "domácí dílny" se nakonec zrodil bezinkový sirup, domácí pečený čaj, jahůdková marmeláda a nějaký ten koláč. Bohužel jsem nefotila ani jeden z postupů, ale můžu Vám říct, že vše bylo výborné! :) Už jste sami někdy dělali sirup či pečený čaj?

Není to tak úplně dlouho, co jste na blogu četly článek Kulturní dube mýma očima a žádný podobný článek se již neobjevil. A přitom si myslím, že právě tenhle patřil mezi Vaše oblíbené. A já se rozhodla Vám v dalším článku pospat dvě nadcházející události: SOVINECKÝ ŠPERK a BUBOFEST. Tyhle dvě naše akce se konají již příští týden a myslím si, že to bude PECKA! :)

Budu se na Vás těšit u dalšího článku, který bude, doufejme, dříve než za měsíc!

S láskou Vaše

PS: U mého oblíbeného blogera Aleša se zrodilo nové video, ve kterém popisuje svůj koníček - psaní článků.

3 komentáře:

  1. Super, mám radost z článku a těším se na další. :-) Ale tvoje neradost z prohlídek mě mrzí.... :-( Snad se to zlepší, třeba je to jenom počasím... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, děkuji za komentář! Je pravda, že počasí mi zrovna na náladě nepřidává, ale věřím, že se to zlepší a bude zase dobře, jako dříve. :)

      Jana

      Vymazat
  2. Jani, vidím že nejsem jediný, kdo měl letos krizi a vůbec nenacházel radost z provázení. Co se to tento rok děje, to je snad ve hvězdách...

    Moc Ti ale přeji, aby se všechno podařilo a byla jsi zase ta šťastná průvodkyně :-) my už se na Tebe moc těšíme, až Tě uvidíme v akci.

    To k historii.. je moc důležité si ji připomínat! Proto jsem dělal článek k Lidicím. Protože lidi mají neustále tendenci na to zapomínat a dělat, že se to nestalo...

    Měj se krásně a držím Ti palce

    Aleš z hospitalu Kuks
    www.pruvodceales.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas k napsání komentáře! :*

Nejnovější článek

KNIŽNÍ VÝZVA 2019